Inici ViesLleidaAlt UrgellOliana Atacs Iroquesos al Rumbau (Oliana)

Atacs Iroquesos al Rumbau (Oliana)

per jordi.ceballos@gmail.com

Atacs Iroquesos va ser oberta l’any 2021 per Joan Vidal “Indi” en solitari.  L’estil de via recorda molt a la propera Sioux Connection, en el sentit que totes dues són vies molt ben trobades, on el Joan ha fet una gran feina de sanejament de la roca, i que es troben equipades per no patir gens. 

Ens ha agradat sobretot la primera part de la via, amb diversos trams ben macos i elegants. A la segona part la roca és més dubtosa i no anima tant a anar en lliure. Per cert, la via es pot fer íntegrament en lliure amb un grau al voltant de 6c.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana anem direcció a l’Hostal del Boix, i just a la seva entrada prenem la pista a la dreta, que va avançant paral·lela al Roc del Rumbau i ens porta a l’Ermita de Castell-llebre on aparquem (enllaç a Google Maps). Reculem per la pista i trobem un primer trencall a la dreta marcat amb fites que no hem d’agafar (s’acaba poc més amunt). Seguim una mica més per la pista, prenem un corriol marcat amb una fita, i el seguim fins gairebé arribar a l’alçada de l’esperó de l’Anglada-Cerdà-Roca.

Material

17 cintes. Estrep opcional.

Descens

Carenegem amunt fins al cim del Rumbau, després anem per un corriol fins un collet, on prenem una pista que ens torna a l’Ermita de Castell-llebre

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar