Inici ViesLleidaAlt UrgellEsplovins Terra de Dinosaures a la Paret Bucòlica (Esplovins)

Terra de Dinosaures a la Paret Bucòlica (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

Terra de Dinosaures es troba a la Paret Bucòlica, i va ser oberta l’any 2007 per Marcel Lavaquiol i Xavi Grané. La Paret Bucòlica té una alçada modesta en comparació amb els gegants del seu entorn (Torre de Lleida, Tossal de Coscollet, etc.), però gaudeix d’un bon grapat d’itineraris, principalment gràcies a la seva excel·lent roca i la còmoda aproximació.

Terra de Dinosaures és una via de caire esportiu, on només ens caldrà dur un grapat de cintes.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, creuem 2 túnels, i just abans d’entrar al tercer, sortim a la dreta per la carretera de servei i aparquem a una esplanada evident que hi ha just davant la paret (enllaç a Google Maps). Reculem uns metres i pugem per una canal evident que ens permet arribar fàcilment a peu de via. Una altra opció és caminar per la carretera fins que arribem al final de la part dreta de la Paret Bucòlica, on comença un camí que va recorrent tota la base de la paret de dreta a esquerra.

Material

10 cintes i una baga

Descens

Baixem caminant. Sempre en direcció a l’esquerra (oest), prenem un corriol (fites), després seguim una bonica feixa penjada que va perdent alçada fins arribar a una canal/tartera que baixa força directa fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Antxpavil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar