Inici EscaladesAlt UrgellEsplovins Terra de Dinosaures a la Paret Bucòlica (Esplovins)

Terra de Dinosaures a la Paret Bucòlica (Esplovins)

per admin

La Paret Bucòlica té una alçada modesta en comparació amb els gegants del seu entorn (Torre de Lleida, Tossal de Coscollet, etc.), però gaudeix d’un bon grapat d’itineraris, principalment gràcies a la seva excel·lent roca i la còmoda aproximació. La Terra de Dinousaures és una via de caire esportiu, oberta al 2007, i on només ens caldrà dur un grapat de cintes.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrata Regina. Un cop allà, creuem 2 túnels, i just abans d’entrar al tercer, sortim a la dreta per la carretera de servei i aparquem a una esplanada evident que hi ha just davant la paret, a la coordenada N 42º 08.230′ E 1º 18.712′ (enllaç a Google Maps). Reculem uns metres i pugem per una canal evident que ens permet arribar fàcilment a peu de via. Una altra opció és caminar per la carretera fins que arribem al final de la part dreta de la Paret Bucòlica, on comença un camí que va recorrent tota la base de la paret de dreta a esquerra.

Material:  10 cintes i una baga

Descens:  Baixem caminant. Sempre en direcció a l’esquerra (oest), prenem un corriol (fites), després seguim una bonica feixa penjada que va perdent alçada fins arribar a una canal/tartera que baixa força directa fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar