Inici ViesLleidaAlt UrgellEsplovins El Pirata Solitario a la Torre de Lleida (Esplovins)

El Pirata Solitario a la Torre de Lleida (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Pirata Solitario va ser oberta l’any 1988 pel Antonio G. Picazo, és una via ràpida i tota equipada amb bolts. Segons hem llegit, inicialment la via tenia menys expansions, però al 2002 en un reequipament li van afegir unes quantes. Tot i no tenir cap tirada especialment destacable, en general és una via maca i recomanable.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, abans d’entrar al túnel, sortim per la carretera de servei (senyal d’accés prohibit) i aparquem allà mateix.

Anem cap a l’antic pàrquing de la ferrada, voregem el torrent per la dreta, fem un petit tram pel llit del torrent i prenem un camí cap a l’esquerra del torrent. Després d’una estona, el camí acaba passant per la base de la Paret de la Cascada i més endavant ens creuem amb un tram de ferrada. Precisament en aquest punt deixem el camí principal que segueix amunt, i prenem un corriol a la dreta que ens porta a un magnífic mirador de la Paret dels Sostres. Seguim aquest corriol i acabem arribant a unes cordes fixes que ens porten al peu de via.

Si ens volem estalviar el risc que ens posin una multa per entrar a la carretera de servei, podem aparcar a l’embarcador que hi ha una mica abans (enllaç a Google Maps). L’accés és perfectament legal i només es camina uns 5 minuts més.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #2, i opcionalment un #4. Els friends es posen poc, només puntualment.

Descens

Prenem el corriol en direcció sud i anem seguint primer marques blaves i després vermelles fins al camí equipat Joan Nubiola (inici del camí equipat en aquest enllaç a Google Maps), hem d’anar amb compte de no colar-nos i baixar per la Ferrada Regina. El camí equipat va superant els trams més drets amb l’ajuda d’algunes cadenes i ens acaba portant al peu de la Paret de la Cascada. Seguim baixant i arribem al pàrquing de la Ferrada Regina. Calcular al voltant de 1h 30 min. Podem consultar un bon track del descens en aquest enllaç de Wikiloc

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

Xavi Grané


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar