Inici ViesLleidaAlt UrgellEsplovins Pirates de la Boira a la Paret de la Cascada (Esplovins)

Pirates de la Boira a la Paret de la Cascada (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Pirates de la Boira va ser oberta l’any 2017 per Pau Segura i Jordi Marmolejo, amb la col·laboració de Gerard Sanaüja. Quan t’enfrontes a una via, sovint és tant important disposar d’una bona ressenya com saber qui són els seus oberturistes, ja que cadascun té el seu propi estil i ja ens podem fer una idea de com anirà el tema. En aquest cas, la via té el segell característic del Jordi Marmolejo.

Es tracta d’una via d’aventura, amb un segon tram molt guapo i espectacular, però cal pagar el peatge dels primers llargs, on hi ha diversos trams de terra i matolls. Nosaltres ho hem passat de conya, però cal tenir clar on et fiques i no tenir gaire manies.

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i aparquem a l’embarcador (enllaç a Google Maps) que hi ha uns 500 metres abans de l’antic aparcament de la ferrada. Avancem pel voral de la carretera i abans del túnel prenem el corriol a l’esquerra. Inicialment voregem el torrent per la dreta, fem un petit tram pel llit del torrent i de seguida prenem un camí cap a l’esquerra del torrent. Després d’una estona, el camí acaba arribant a la base de la Paret de la Cascada, passem de llarg tota la part més dreta d’aquesta paret, i la via es troba cap al final (si arribem a un tram de ferrada és que ens hem passat de llarg). El peu de via està indicat amb un cordino blanc penjant d’un arbre.

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #5 (no cal repetir mides), 3 bagues i estreps

Descens

Anem en direcció est seguint un petit corriol. En primer lloc arribem al final de la ferrada, per on no s’ha de baixar. Seguim el corriol una mica més i aviat trobem el camí equipat Joan Nubiola (enllaç a Google Maps). El camí equipat va baixant els trams més drets amb l’ajuda d’algunes cadenes i cables, i arribem de nou a la base de la Paret de la Cascada.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar