Inici EscaladesMontserratEcos Normal a l’Agulla del Pilot o de l’Angel (Montserrat)

Normal a l’Agulla del Pilot o de l’Angel (Montserrat)

per admin

L’Agulla del Pilot (o de l’Angel) es troba a la Regió d’Ecos, concretament a la Coma d’en Pastor. La via normal va ser oberta l’any 1959 per Josep M. Anglada, Francesc Guillamón i Angel Anglada.

Després d’escalar al Faraó hem aprofitat per anar a aquesta agulleta, tot i que sense anar gaire convençuts, ja que al Carles li sonava que era una agulla amb força mala llet i no s’equivocava… Després de travessar una selva d’esbarzers i fer una grimpada ens plantem al peu de via. Al davant tenim un mur de només uns 10 metres amb roca excel·lent, però el mur és completament vertical i no hi ha cap equipament. Després de rumiar una estona, al final hem acabat fent un pas d’esqueneta per posar un pitó falcat, i després ja en lliure fins dalt, són pocs metres però vibrants! La reunió i ràpel es fa en una sabina en bon estat.

Orientació:  Sud

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 metres en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma de’n Pastor. Anem pujant pel torrent, i a mà esquerra veiem l’Agulla del Pilot. Per accedir a la via hem de vorejar l’agulla per la seva esquerra i travessar una canal d’esbarzers.

Material:  4 cintes, 2 merlets, 1 universal, fusta, friend Cam #0.75 i tisores de podar

Descens:  Un ràpel d’uns 10 m des d’una sabina, i després un altre de 10 m des d’uns arbustos

Cordada:  Carles Llovet, Jordi Ceballos

També et pot interessar