Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Torras-Nubiola al Faraó (Montserrat)

Torras-Nubiola al Faraó (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Torras-Nubiola al Faraó es considera la via Normal, ja que és l’itinerari més senzill d’aquesta agulla. Va ser oberta l’any 1951 per Josep M. Torras i Joan Nubiola, i va ser la segona via al Faraó després de l’Original de l’any 1947. Es tracta d’una via assequible, on lo més complicat és superar una panxa inicial (6a no obligat), després la dificultat baixa de cop. Originalment la via va ser oberta sense expansions, però actualment n’hi ha 2 que a més són molt absurdes, ja que hi ha una magnífica fissura just al costat.

Orientació

Est

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 metres en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma d’en Pastor, que ens porta directes al Faraó. Voregem el Faraó per la dreta i pugem fins al collet on comença la via.

Material

Actualment només calen 3 cintes i un Camalot #0.75. Sense les 2 xapes afegides, portar friends fins al #1

Descens

Ràpel d’uns 15 m cap a l’est i desgrimpem amb compte fins al collet (o ràpel d’uns 40 m des d’una instal·lació). Desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar