Inici Llibres escanejats Llibre “La cuerda” en PDF

Llibre “La cuerda” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de la FEDME, compartim en format PDF el llibre “La cuerda” que va ser publicat l’any 1975. El llibre va ser iniciativa de la Federación Española de Montañismo, i el van repartir gratuïtament pels diferents centres excursionistes de l’època. Un fort agraïment per Joan Prunera, que ha digitalitzat el llibre.

Al llibre es descriuen els diferents tipus de cordes, normes per la conservació de les cordes, tipus de nusos, etc. Cal tenir en compte que el llibre té gairebé 50 anys, però tot i així és una lectura interessant. Hi ha un paràgraf que m’ha agradat especialment, on diu el següent:

Escalar no es exclusivamente un deporte. Por entenderlo así es por lo que mucha gente no nos entiende. Escalar es, ante todo, una manifestación del espíritu, un goce anímico por la íntima e indefinible personal satisfacción de superar, con dominio de la técnica y correcto uso del material unidos al valor sereno y reflexivo, los problemas y dificutades que la escalada comporta.

Un llibre de característiques similars, tot i que molt més antic, és “L’ús de la corda” (1935), que també està disponible en format PDF.

La cuerda

Descarregar PDF

Llibre cortesia de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada)

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar