Inici ViesAragóRiglos Rosaleda sortint per Negro sobre rosa (Riglos)

Rosaleda sortint per Negro sobre rosa (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Rosaleda va ser oberta l’any 1960 per Ernesto Navarro, Juan José Díaz, Jose Antonio Bescós i Rafael Montaner. Aquesta via va per la gran canal entre el Cuchillo i la Punta Frechín, i el seu nom és relatiu a l’abundant vegetació espinosa que hi ha, entre ella algun roser silvestre.

La via Rosaleda va ser retroequipada l’any 2015 per Sueño Vertical, omplint-la de xapes, excepte les darreres tirades en que van sortir per una interessant variant, que van batejar com ‘Negro sobre rosa’. Obviant el tema de les xapes, es tracta d’una via ben recomanable, amb roca boníssima i divertida d’escalar.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí evident cap als Mallos que tenim al davant i anem tirant a la dreta fins arribar al Mallo de Enmedio, que queda entre el Mallo Cuchillo i el Frechín. Les primeres tirades ressegueixen l’evident diedre.

Material

16 cintes

Descens

Anem amunt i de seguida arribem a un collet, ens enfilem per un arbre, superem un muret amb l’ajuda d’una cadena i resseguim la carena sempre amb tendència a la dreta. Hi ha un moment en que prenem un trencall a la dreta i baixem per un camí molt marcat i ràpid que va entre el Mallo Colorao i La Visera.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Sueño Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar