Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Nord Original a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Nord Original a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Nord Original va ser oberta l’any 1936 pels sabadellencs Angel Graner, Alexandre Camps i Josep Calvet. Va ser tota una gesta tenint en compte els rudimentaris materials de l’època i els limitats coneixements tècnics: escalaven sense fer reunions, sense conèixer res d’escalada artificial, i sense portar tacs de fusta. Es a dir, quatre ferros casolans, un pebrots descomunals i amunt! Una escalada sorprenent, tenint en compte que la roca és dolenta i que és escalada obligada de 6a amb protecció complicada.

Actualment segueix sent una escalada compromesa, exigent i molt poc equipada. Hem fet la via en 3 tirades, la primera reunió als 25 m (savina seca i 2 fissurers), la segona 25 m més amunt (savina verda, pitó i friend) i la darrera al cim.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material

12 cintes, fissurers i friends del Camalot #0.5 al #5 (opcionalment repetir el #3)

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar