Inici ViesLleidaTerradets La Revolta dels Nyerros al Peladet (Terradets)

La Revolta dels Nyerros al Peladet (Terradets)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Revolta dels Nyerros va ser oberta l’any 2006 per Gemma i Rodo. Es una via ben recomanable i ràpida per pujar al Peladet, d’escalada principalment en placa amb franges horitzontals, que es troba generosament equipada amb parabolts (excepte als trams més fàcils). La roca en general és boníssima, només cal vigilar en algun tram puntual. El segon i quart llarg són especialment bons, d’aquells que fins i tot entren ganes de rapelar i tornar-los a repetir!

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Aparquem a la Font de les Bagasses (enllaç a Google Maps). Anem pel costat de la carretera, passem pel costat del Pont de Les Bagasses i 300 m més endavant pugem per un camí equipat amb cordes fixes. Quan es converteix en tartera, millor anar ben a prop de la paret (més còmode) fins arribar a peu de via. Quan trobem “FP” a la paret haurem arribat a La Festa del Paca, pugem uns 10 metres més amunt i ja veiem els parabolts de la Revolta dels Nyerros. Compte no confondre’s amb la via del Chema, que comença al mateix punt i veiem els 2 primers pitons de la via. Calcular uns 30 min.

Material

17 cintes, 2 bagues, friends fins al Camalot #0.75 i un estrep

Descens

  • Opció 1: Rapelar per la Revolta dels Nyerros i després per La Festa del Paca. Anem a la dreta (est) uns 10-15 m i arribem a la primera instal·lació de ràpel (2 argolles), des d’on fem 2 ràpels de 50 m força directes. Després, el tercer ràpel de 50 m el fem tot directe avall i quan creuem la Festa del Paca, anem uns metres a la dreta a cercar la R1 de la Festa (això és més recomanable que no pas la exagerada diagonal per anar a la R1 de la Revolta). Per últim, un darrer ràpel de 15 m des de la R1 de La Festa del Paca fins al terra.
  • Opció 2: Rapelar per la Destellos amb 3 ràpels de 60 m. Baixem cap a l’esquerra (oest) fins que veiem una fita, i un cable ens porta a la primera instal·lació. Es una baixada molt directa, però compte que les instal·lacions tenen les 2 argolles a la mateixa alçada i això arrissa les cordes, millor rapelar d’una sola argolla. Preveure cordinos per lligar les 2 expansions i així no dependre d’un únic punt.
  • Opció 3: Es pot baixar caminant pel darrera però no ho conec i potser està força salvatge.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar