Inici ViesLleidaTerradets Galí-Molero a Roca Regina

Galí-Molero a Roca Regina

per jordi.ceballos@gmail.com

La Galí-Molero va ser oberta l’any 1971 per Ramon Galí i Julià Molero, i va ser la primera via de Roca Regina. En realitat, la via havia estat començada per membres del GAM, que havien obert els primers 4 llargs. Més tard, membres del Centre Excursionista de Lleida havien obert fins al bosquet de mitja paret. I finalment, en Galí i Molero van aconseguir acabar la via després de 3 llargues jornades i 2 bivacs a la paret. 

Es la via més repetida de la paret, un itinerari del tot recomanable gràcies al seu elegant recorregut, bon equipament i magnífic ambient. La roca en general és molt bona, tot i que en certs trams és roma i està recoberta d’un liquen negre que genera una certa desconfiança. La via ha estat restaurada, de manera que l’equipament es troba en perfecte estat. El grau obligat no passa de V+ i es protegeix bé, tot i que no et pots encantar perquè són un munt de metres i s’ha d’anar per feina.

Orientació

Sud

Aproximació

Aparquem a l’esplanada que hi ha davant el pont del tren (enllaç a Google Maps). Creuem la carretera i prenem un corriol que va per la dreta del barranc en direcció a la paret. Anem resseguint els peus de via i la Galí-Molero es troba a la part esquerra de la paret, hi ha un gran bloc. Una fletxa i una G marquen el peu de via, i podem intuir una línia blanca a la paret marcant el pas de les cordades.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #2, fissurers, bagues llargues i estreps

Descens

  • Opció 1 (caminant): Seguim la carena en direcció a l’esquerra (oest) fins enllaçar amb el PR que baixa fins al torrent. Creuem el llit del torrent i seguim un corriol amb marques grogues que primer puja una mica i després baixa fins la carretera. Es un camí molt maco i agradable (si correm una mica, ens podem plantar al cotxe en uns 30 min).
  • Opció 2 (rapelant): Anem cap a la dreta (est) fins arribar a una fita amb un pal. Un cable ens porta al primer ràpel de 25 m, i després fem un segon ràpel volat d’uns 50 m fins al terra. Un corriol ens porta a la carretera.

Cordada

Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos

Enllaços

Txastimendiak


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar