Inici ViesLleidaTerradets Del Sergio a les Bagasses (Terradets)

Del Sergio a les Bagasses (Terradets)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Sergio Les Bagasses va ser oberta l’any 1980 per Miquel Arcarons i Antonio G. Picazo. La via té dues parts clarament diferenciades, la part de baix és escalada plaquera típica de la zona, amb un parell de tirades especialment guapes (5 i 6), i després de la Falsa Feixa la via canvia completament de caràcter, trobem 3 tirades força desequipades que ressegueixen fissures i un diedre desplomat que és la cirereta del pastís.

La roca al tram de baix és molt bona, i a les 3 tirades finals sembla dolenta, però està perfectament sanejat i no hem trobat cap problema en aquest sentit. Es curiós perquè moltes cordades finalitzen la via a la Falsa Feixa, i llavors es perden les 3 tirades finals que són de lo millor de la via.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de la Font de les Bagasses (enllaç a Google Maps) creuem el riu pel pont romà, seguim el corriol equipat amb un parell de cables, creuem per l’interior del túnel de la dreta, al sortir anem en direcció al següent túnel i abans d’entrar-hi, la via queda a la dreta.

Material

12 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #3

Descens

La via finalitza a la Feixa i el descens és caminant, no cal fer cap ràpel.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar