Inici ViesFrançaPirineu francès Esperó nord-est al Pic de la Valleta (Pirineu francès)

Esperó nord-est al Pic de la Valleta (Pirineu francès)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó nord-est al Pic de la Valleta va ser obert l’any 1959 per Jean-Pierre Bobo, Cases i Diet. Juntament amb el Gran Diedre són les dues grans clàssiques del Pic de la Valleta, que es troba a la Cerdanya Francesa. L’Esperó nord-est és una via del tot recomanable i molt agradable per gaudir d’aquest magnífic granit. La roca és molt bona i l’entorn especialment tranquil.

Orientació

Nord-est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del poble de Porté-Puymorens prenem la carretera amunt i després d’uns 4 km prenem un trencall a l’esquerra en direcció a La Vignole. Arribem fins al pàrking de les pistes d’esquí, però si tenim un cotxe alt podem avançar gairebé uns 2 km més, nosaltres hem aparcat a N 42º 33.050′ E 1º 47.172′ (enllaç a Google Maps), des d’on ja veiem el Pic de la Valleta i ens podem situar. No hem d’anar directes cap al Pic de la Valleta, ja que perdríem molt temps creuant la tartera, és molt més ràpid seguir el camí que va per sota del Pic de la Mina, i quan ja no hi ha més remei, entrem a la tartera i pugem fins al peu de via.

Material

10 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #2 (opcionalment repetir algun mitjà)

Descens

Baixem per la tartera que queda a la dreta del cim.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Rocaineu


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar