Inici ViesFrançaPirineu francès Gran Diedre al Pic de la Valleta (Pirineu francès)

Gran Diedre al Pic de la Valleta (Pirineu francès)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Gran Diedre és una via del tot recomanable al Pic de la Valleta, però malauradament no hi ha cap informació dels seus oberturistes. El Gran Diedre i l’Esperó Nord-est són les dues grans clàssiques d’aquesta paret.

La via es troba equipada amb alguns pitons, i la roca és molt bona a excepció de la darrera tirada de sortida al cim on cal anar amb compte. Hi hem anat al juliol i hem estat tota la estona a la ombra, compte si ha plogut en dies anteriors perquè podríem trobar trams mullats. La penúltima tirada és molt guapa!!

Orientació

Nord

Aproximació

Des del poble de Porté-Puymorens prenem la carretera amunt i aparquem al Col de Puymorens (enllaç a Google Maps). Prenem la pista de terra i acabem pujant per les pistes d’esquí. No hem d’anar directes cap al Pic de la Valleta, ja que perdríem molt temps creuant la tartera, és molt més ràpid seguir el camí que va per sota del Pic de la Mina i, quan ja no hi ha més remei, entrem a la tartera i pugem fins al peu de via.

Material

14 cintes i friends fins al Camalot #3 (amb algun mitjà repetit)

Descens

Baixem per la tartera que queda a la dreta del cim.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar