Inici EscaladesFrançaMidi d'Ossau Gran Diedre al Pic de la Valleta (Pirineu)

Gran Diedre al Pic de la Valleta (Pirineu)

per admin

El Pic de la Valleta es troba a la Cerdanya Francesa, i té dues grans clàssiques: el Gran Diedre i l’Esperó Nord-Est. El Gran Diedre és una via molt agradable que ressegueix un diedre perfecte, i m’ha semblat una via molt recomanable per a conèixer l’indret i gaudir de la seva tranquilitat.

La via es troba equipada amb alguns pitons, i la roca és molt bona a excepció de la darrera tirada de sortida al cim on cal anar amb compte. Hi hem anat al juliol i hem estat tota la estona a la ombra, compte si ha plogut en dies anteriors perquè podríem trobar trams mullats. La penúltima tirada és molt guapa!!

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del poble de Porté-Puymorens prenem la carretera amunt i després d’uns 4 km prenem un trencall a l’esquerra en direcció a La Vignole. Arribem fins al pàrking de les pistes d’esquí, però si tenim un cotxe alt podem avançar gairebé uns 2 km més, nosaltres hem aparcat a N 42º 33.050′ E 1º 47.172′ (enllaç a Google Maps), des d’on ja veiem el Pic de la Valleta i ens podem situar. No hem d’anar directes cap al Pic de la Valleta, ja que perdríem molt temps creuant la tartera, és molt més ràpid seguir el camí que va per sota del Pic de la Mina, i quan ja no hi ha més remei, entrem a la tartera i pugem fins al peu de via.

Material:  14 cintes i friends fins al #3 (amb algun mitjà repetit)

Descens:  Baixem per la tartera que queda a la dreta del cim.

Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos

També et pot interessar