Inici ViesFrançaPorté-Puymorens Esperó nord-oest al Pic de Font Negre (Porté-Puymorens)

Esperó nord-oest al Pic de Font Negre (Porté-Puymorens)

per jordi.ceballos@gmail.com

Preciosa via pirinenca oberta al juny de 1979 per J. Gramont i Daniel Gillereau que van arribar fins a la bretxa de la R5, i uns dies més tard J. Gramont i Robert Alarcon van obrir la resta de llargs fins al cim del Pic Oriental de Font Negre (2788 m). La via segueix en tot moment la lògica del terreny, és atlètica i es troba ubicada en un entorn bucòlic.

Aquest cim de Font Negre és a prop de les Puntes de la Vinyola i el Pic de la Valleta però queda més a l’oest, de manera que l’aproximació es realitza per l’Estany dels Pedrons, un indret poc transitat que bé val una visita! En conjunt és una activitat del tot recomanable.

En comparació amb altres vies properes com l’Esperó nord-est al Pic de la Valleta o l’Esperó del Centenari a les Puntes de la Vinyola, aquesta via resulta un punt més exigent (V+ obligat). La via es troba molt poc equipada, però es protegeix molt bé amb friends. La roca és molt bona a tota la via, a excepció del cinquè llarg on cal anar amb cura.

Orientació

Nord-oest

Aproximació

Des del poble de Porté-Puymorens prenem la carretera amunt, passem de llarg el Col de Puymorens, prenem el trencall a l’esquerra cap al Pas de la Casa i 1.5 km després arribem a un revolt on a mà esquerra hi ha una gran esplanada (enllaç a Google Maps). L’accés a l’esplanada actualment està tallat, però al costat hi ha un petit espai per a un parell de cotxes. Si està ocupat, uns 400m més endavant hi ha un altre espai a mà esquerra on també podem estacionar.

A la gran esplanada prenem el camí del Rec del Balandrau fins que creuem a la banda esquerra del riu. Seguim tota l’estona pel marge esquerre del riu fins arribar al bonic Estany dels Pedrons, des d’on veiem perfectament el Pic de Font Negre. La via comença a l’evident diedre, uns 15m a la dreta de la gran canal. El temps total d’aproximació és al voltant de 1h 30min.

Material

12 cintes, tascons, friends fins al Camalot #3 (repetir el 0.75) i 2 bagues llargues

Descens

Anem cap a l’oest, baixem per la segona canal/tartera a mà dreta i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

David Cabañas, David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar