Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Lusilla a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

Lusilla a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Lusilla va ser oberta l’any 1970 per Miquel Lusilla, Jordi Mur, Joan Martí i Manel Martín. Inicialment la van graduar com a VI/A3, però actualment es considera més aviat V+/A2, i ha estat alliberada amb un grau de 7a+. La via es troba restaurada amb parabolts, però segueix sent una via austera, amb molta autoprotecció i roca a controlar.

L’itinerari ressegueix una magnífica línia, i és ideal per gaudir de la ombra a l’estiu, però cal tenir clar on et fiques. Enlloc de l’entrada original que va per una canal, és més recomanable entrar per les dues primeres tirades de la Gironella, i amb una única tirada de 40 metres arribes a la segona reunió de la Lusilla.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Deixem enrere el trencall cap al Refugi Vicenç Barbé, seguim pel GR i de seguida veiem la paret per on va la via. Abans d’arribar a la Cadireta, quan estem aproximadament a l’alçada de la via, a mà dreta prenem un corriol que puja directe cap a la paret, hi ha alguns trams equipats amb cordes fixes. Un cop a la base de la paret, anem uns metres a la dreta (oest) i de seguida trobem el peu de via.

Material

20 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint 0.75, 1 i 2), tricams i estreps

Descens

Anem a cercar una reunió rapelable (2 parabolts amb cadena), i podem baixar al terra amb un únic ràpel d’uns 50 m (recomanable baixar el nus un bon grapat de metres per no tenir problemes al recuperar la corda), o fem un primer ràpel fins al collet i d’allà un segon ràpel fins al terra.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar