Inici EscaladesMontserratAgulles Lusilla a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

Lusilla a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

per admin

En Miquel Lusilla feia anys que havia començat l’obertura d’aquesta via amb Joan Martí i Manel Martín, però l’anada a la mili va fer que se’ls quedés a mitges. Més tard, entre els dies 12 i 13 de setembre de 1970, en Lusilla hi va tornar en companyia de Jordi Mur, i van rematar la feina. Inicialment la van graduar com una via de VI/A3, tot i que actualment es considera més aviat V+/A2, i ha estat alliberada amb un grau de 7a+. La via es troba restaurada amb parabolts, però segueix sent una via austera, amb molta autoprotecció i roca a controlar. La via ressegueix una magnífica línia, i és ideal per gaudir de la ombra a l’estiu, però cal tenir clar on et fiques. Enlloc de la entrada original que va per una canal, és més recomanable entrar per les dues primeres tirades de la Gironella, i amb una única tirada de 40 metres arribes a la R2 original de la Lusilla.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Deixem enrera el trencall cap al Refugi Vicenç Barbé, seguim pel GR i de seguida veiem la paret per on va la via. Abans d’arribar a la Cadireta, quan estem aproximadament a l’alçada de la via, a mà dreta prenem un corriol que puja directe cap a la paret, hi ha alguns trams equipats amb cordes fixes. Un cop a la base de la paret, anem uns metres a la dreta (oest) i de seguida trobem el peu de via.

Material:  20 cintes, friends fins al Cam #3 (repetint 0.75, 1 i 2), tricams i estreps

Descens:  Anem a cercar una reunió rapelable (2 parabolts amb cadena), i podem baixar al terra amb un únic ràpel d’uns 50 m (recomanable baixar el nus un bon grapat de metres per no tenir problemes al recuperar la corda), o fem un primer ràpel fins al collet i d’allà un segon ràpel fins al terra.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar