Inici EscaladesMontserratAgulles Normal a la Maranya (Montserrat)

Normal a la Maranya (Montserrat)

per admin

Algun dia valdria la pena fer un recull de vies injustament oblidades, i és que costa d’entendre com poden haver vies tant guapes com la Normal de la Bessona Superior o la Normal de l’Agulla Gran del Pas del Príncep, que actualment no les fa pràcticament ningú i són petites joies… Doncs bé, sense estar al nivell d’aquestes vies que acabem d’anomenar, la Normal de la Maranya, oberta pels Germans Estorach al 1946, ha estat tota una sorpresa.

Per les ressenyes que havíem consultat, anàvem amb la idea de fer una via bàsicament de A1, pujant a base d’artificial de friends per un bonic diedre lleugerament desplomat, però metre a metre ens hem resistit de penjar-nos de cap friend i ha acabat sortint tot en lliure, resultant una molt recomanable via d’auto-protecció de V+ mantingut. Com calen uns quants friends grossos, una bona combinació és aprofitar per fer l’encastament de la Tri-Roca, que està just al costat. Tot i que la via de la Tri-Roca és un punt més exposada, té un aire semblant i també s’alegrarà de rebre una visita.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, passada la Cadireta deixem el GR i prenem el trencall a la dreta. Anem pujant fins que arribem a un trencall, cap a l’esquerra aniríem a Coll de Porc, però en el nostre cas anem a la dreta fins al Portell Estret. Un cop al Coll, anem direcció a la Torta, però abans d’arribar-hi ens fiquem per una petita canal a la dreta que ens porta a La Maranya. El peu de via és incòmode perquè és una canal força dreta, però hi ha bons arbustos per passar-hi una baga i penjar-nos còmodament.

Material:  Friends del Cam #1 al #5 (opcionalment repetir el #2 i #4), tricam vermell, 10 cintes.

Descens:  Ens hem alegrat molt de trobar una reunió de parabolts al cim, ja que si haguèssim tingut que baixar de la reunió original potser ens posem a plorar… Es baixa amb un únic ràpel d’uns 25 m

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar