Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Maranya (Montserrat)

Normal a la Maranya (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Maranya va ser oberta l’any 1946 per Josep Estorach, Francesc Estorach, Maria Estorach i Joaquim Xalmet. Algun dia valdria la pena fer un recull de vies injustament oblidades, i és que costa d’entendre com poden haver vies tant guapes com la Normal de la Bessona Superior o la Normal de l’Agulla Gran del Pas del Príncep, que actualment no les fa pràcticament ningú i són petites joies… Doncs bé, sense estar al nivell d’aquestes, la Normal de la Maranya ha estat una agradable sorpresa.

Per les ressenyes que havíem consultat, anàvem amb la idea de fer una via bàsicament de A1, pujant a base d’artificial de friends per un bonic diedre lleugerament desplomat, però metre a metre ens hem resistit de penjar-nos de cap friend i ha acabat sortint tot en lliure, resultant una via molt recomanable d’auto-protecció de V+ mantingut. Com calen uns quants friends grossos, una bona combinació és aprofitar per fer l’encastament de la Tri-Roca, que està just al costat. Tot i que la via de la Tri-Roca és un punt més exposada, té un aire semblant i també s’alegrarà de rebre una visita.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, passada la Cadireta deixem el GR i prenem el trencall a la dreta. Anem pujant fins que arribem a un trencall, cap a l’esquerra aniríem a Coll de Porc, però en el nostre cas anem a la dreta fins al Portell Estret. Un cop al Coll, anem direcció a la Torta, però abans d’arribar-hi ens fiquem per una petita canal a la dreta que ens porta a La Maranya. El peu de via és incòmode perquè és una canal força dreta, però hi ha bons arbustos per passar-hi una baga i penjar-nos còmodament.

Material

10 cintes, friends del Camalot #1 al #5 (opcionalment repetir el #2 i #4) i tricam vermell

Descens

Ens hem alegrat molt de trobar una reunió de parabolts al cim, ja que la reunió original fa realment molta angúnia…  Es baixa amb un únic ràpel d’uns 25 m

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar