Inici Escaladors Francesc Estorach

Francesc Estorach

per jordi.ceballos@gmail.com

Francesc Estorach Pons (Tortosa, 20/02/1920 – Vilassar de Dalt, 01/05/2015)

Els germans Estorach (Francesc, Josep i Maria) van ser uns escaladors pioners a Catalunya a la dècada dels 40, als complicats anys de la post-guerra. També hi havia una quarta germana anomenada Elisa, però la seva activitat d’escalada va ser testimonial. La seva trajectòria principal la van fer al Centre Excursionista de Gràcia, on al 1941 van ser del grup de joves escaladors que van fundar el GEDE (Grup Especial d’Escalada).

Francesc era mecànic de professió, i amb el seu germà Josep es fabricaven molts dels estris per escalar (martell, pitons, etc.). Les seves escalades es concentren entre els anys 1944 i 1949, en que va participar en un total de 17 primeres ascensions (15 a Montserrat i 2 al Pedraforca).

Algunes de les seves primeres ascensions més destacables van ser la Cañellas-Faus-Estorach al Pollegó Inferior (1946) i la cobejada Canal del Riambau al Calderer (1949). Al 1948 en Josep i Francesc van rebre els primers títols de Guia Oficial de muntanya de la FEM (Federación Española de Montañismo).

Les seves primeres ascensions són:

Enllaç Data DataHidden Via Roca Zona Oberturistes

Aprofito per agrair la col·laboració de Francesc Estorach (fill), Manel Punsola, Eduard Giménez, Martí Santamaria i Carles Llovet. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Obrir el llistat d’escaladors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar