Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Cañellas-Faus-Estorach al Pollegó Inferior (Pedraforca)

Cañellas-Faus-Estorach al Pollegó Inferior (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

A l’abril de 1946 en Jaume Cañellas i Agustí Faus van obrir la Cañellas-Faus, que transcorre per l’evident fissura del vessant nord del Pollegó Inferior. La llàstima és que al arribar a la tercera reunió, van trobar la sortida recte amunt tota mullada i van haver de sortejar aquell tram per la dreta, sortint-se així del recorregut més lògic. 

A l’agost del mateix any, els germans Josep Estorach i Francesc Estorach van resseguir íntegrament la fissura, batejant-la com a Directíssima Estorach, tot i que també es coneix com a Cañellas-Faus-Estorach.

Es una via curta però exigent, es troba poc equipada i no la regalen. Es una via ideal per anar-hi a la canícula d’estiu, ja que està tot el dia a l’ombra i, com faci vent, podem quedar glaçats. La roca en general és bona, excepte en algun tram puntual.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) prenem el camí fins a la tartera, i pugem amunt fins pràcticament la enforcadura. La via és fàcil de reconèixer per la evident fissura, i perquè a l’inici hi ha una placa commemorativa. Nosaltres hem trobat neu a la canal i hem començat a escalar ben bé a la vertical de la placa, que ens queda a uns 8 metres d’alçada. Si no hi ha res de neu, es pot pujar una mica per la canal i amb un senzill flanqueig a l’esquerra s’arriba més fàcilment a la placa.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetir el #2 i #3), fissurers i un estrep

Descens

  • Opció 1: Anem en direcció Oest a cercar els ràpels de baixada del Pollegó Inferior. Baixem amb un únic ràpel de 40 m (fraccionable en 2). Després podem triar entre anar cap al Fals Pollegó Inferior (alguna desgrimpada), o fer un darrer ràpel des d’una instal·lació que ens deixa directament a la tartera.
  • Opció 2: Anem en direcció Est i baixem per les Costes d’en Dou (marques blaves). Compte si està emboirat o és fosc, que si no ens ho coneixem i perdem les marques, ens podem embolicar.

Cordada

Xavier de Miguel i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar