Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Cañellas-Faus-Estorach al Pollegó Inferior (Pedraforca)

Cañellas-Faus-Estorach al Pollegó Inferior (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

A l’abril de 1946 en Jaume Cañellas i Agustí Faus van obrir la Cañellas-Faus, que transcorre per l’evident fissura del vessant nord del Pollegó Inferior. La llàstima és que al arribar a la tercera reunió, van trobar la sortida recte amunt tota mullada i van haver de sortejar aquell tram per la dreta, sortint-se així del recorregut més lògic. 

El 20/8/1946 els germans Josep Estorach i Francesc Estorach van resseguir íntegrament la fissura, batejant-la com a Directíssima Estorach, tot i que també es coneix com a Cañellas-Faus-Estorach.

Es una via curta però exigent, es troba poc equipada i no la regalen. Es una via ideal per anar-hi a la canícula d’estiu, ja que està tot el dia a l’ombra i, com faci vent, podem quedar glaçats. La roca en general és bona, excepte en algun tram puntual.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) prenem el camí fins a la tartera, i pugem amunt fins pràcticament la enforcadura. La via és fàcil de reconèixer per la evident fissura, i perquè a l’inici hi ha una placa commemorativa. Nosaltres hem trobat neu a la canal i hem començat a escalar ben bé a la vertical de la placa, que ens queda a uns 8 metres d’alçada. Si no hi ha res de neu, es pot pujar una mica per la canal i amb un senzill flanqueig a l’esquerra s’arriba més fàcilment a la placa.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetir el #2 i #3), fissurers i un estrep

Descens

  • Opció 1: Anem en direcció Oest a cercar els ràpels de baixada del Pollegó Inferior. Baixem amb un únic ràpel de 40 m (fraccionable en 2). Després podem triar entre anar cap al Fals Pollegó Inferior (alguna desgrimpada), o fer un darrer ràpel des d’una instal·lació que ens deixa directament a la tartera.
  • Opció 2: Anem en direcció Est i baixem per les Costes d’en Dou (marques blaves). Compte si està emboirat o és fosc, que si no ens ho coneixem i perdem les marques, ens podem embolicar.

Cordada

Xavier de Miguel i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar