Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Normal + Feiner a la Cova del Drac (Sant Llorenç)

Normal + Feiner a la Cova del Drac (Sant Llorenç)

per admin

La Normal a la Cova del Drac és una via històrica ben original i recomanable per enfilar-se a aquesta curiosa agulla que a simple vista no presenta cap itinerari senzill. De fet, als anys 20 la primera ascensió a aquesta agulla era un objectiu cobejat, i no va ser fins al 1923 que a Isidre Suana se li va acudir l’enginyós sistema que els va portar a l’èxit: calia passar una corda per damunt del cim des dels cingles que envolten l’agulla, després deixar-la caure, fixar una punta, i pujar a força de braços pel vessant oposat. En un primer intent se’ls va trencar la corda, però a la segona va anar tot bé i en Josep Tintoré va ser la primera persona en trepitjar el cim.

Més tard, el mateix any 1923, es va fer la primera ascensió sense aquest artificiós sistema de cordes fixes, però van necessitar l’ajut d’un tronc d’uns 3 m d’alçada. I no va ser fins 4 anys més tard, que al 1927 es va aconseguir la primera ascensió neta, sense utilitzar cap tronc, i que és la actual via normal.

Actualment la via es troba equipada amb pitons, i es fa força ràpid. En el nostre cas la hem combinat amb la Feiner, que és només una pedalada de Ae pel vessant oest, però ens feia gràcia. La Feiner pot ser una bona via per algú que no hagi fet mai artificial, llàstima que l’equipament està força deteriorat (en general burins vells i algun espit puntual). En cas de tenir algo més de temps, una altra via recomanable és la Interior.

Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  La Normal és Est, i la Feiner és Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Terrassa anem a Matadepera i aparquem a Can Robert, a la coordenada N 41º 37.976′ E 2º 00.200′ (enllaç a Google Maps). Prenem el camí en direcció a Can Pobla i remuntem per la Canal de l’Abella fins a la Cova del Drac. Recomanable consultar un plànol del Parc si no coneixem la zona. Per accedir a la via Normal hem d’entrar dins la Cova del Drac, travessar fins al final i flanquejar uns 10 m fins arribar a la primera reunió.

Material:  Per la Normal hem utilitzat 8 cintes, 1 baga, un friend Cam #0.5 i uns estreps. Val a dir que ens la hem trobat força pitonada i normalment no estava tant equipada. En cas que trobèssim menys equipament pot ser útil un joc de friends fins al Cam #0.75. Per la via Feiner només calen cintes (unes 18 si ho xapem tot, però podem passar amb alguna menys).

Descens:  Ràpel de 25 m des del cim

Cordada:  Ferran Hernández i Jordi Ceballos

També et pot interessar