Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Normal + Feiner a la Cova del Drac (Sant Llorenç)

Normal + Feiner a la Cova del Drac (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Cova del Drac va ser oberta el 10/7/1927 per Josep Abelló, Martí Rovira i Hans Weichsel Müller. Es una via històrica ben original i recomanable per enfilar-se a aquesta curiosa agulla que a simple vista no presenta cap itinerari senzill.

El 11/2/1923 van conquerir per primer cop aquesta agulla gràcies a un enginyós sistema dissenyat per Isidre Suana, que consistia en passar una corda per sobre de l’agulla, fixar una punta a l’altra banda i pujar per la corda a força de braços. En un primer intent se’ls va trencar la corda, però a la segona va anar tot bé i en Josep Tintoré va ser la primera persona en trepitjar el cim.

Més tard, el mateix any 1923, es va fer la primera ascensió sense aquest artificiós sistema de cordes fixes, però van necessitar l’ajut d’un tronc d’uns 3 m d’alçada. I no va ser fins 4 anys més tard, que al 1927 es va aconseguir la primera ascensió neta, sense utilitzar cap tronc, i que és la via normal.

Actualment la via es troba equipada amb pitons, i es fa força ràpid. En acabar hem aprofitat per fer la Feiner, oberta al 1957 per Delfí Feiner i Francesc Ullés, que és només una pedalada d’artificial equipat, però que ens feia gràcia. La Feiner pot ser una bona via per algú que no hagi fet mai artificial, llàstima que l’equipament està força deteriorat (en general burins vells i algun spit puntual). En cas de tenir més temps, una altra via recomanable és la Interior.

Orientació

La Normal és Est, i la Feiner és Oest

Aproximació

Des de Terrassa anem a Matadepera i aparquem a Can Robert, a la coordenada N 41º 37.976′ E 2º 00.200′ (enllaç a Google Maps). Prenem el camí en direcció a Can Pobla i remuntem per la Canal de l’Abella fins a la Cova del Drac. Recomanable consultar un plànol del Parc si no coneixem la zona. Per accedir a la via Normal hem d’entrar dins la Cova del Drac, travessar fins al final i flanquejar uns 10 m fins arribar a la primera reunió.

Material

Per la Normal hem utilitzat 8 cintes, 1 baga, un Camalot #0.5 i uns estreps. Val a dir que hem trobat la via força pitonada i normalment no acostumava a estar tant equipada. Si trobéssim menys pitons serien útils friends fins al #0.75.

Per la via Feiner només calen cintes (unes 18 si ho xapem tot, però podem passar amb alguna menys).

Descens

Ràpel de 25 m des del cim

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar