Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola CES o Olivella-Monistrol al Cavall Bernat (Sant Llorenç)

CES o Olivella-Monistrol al Cavall Bernat (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Olivella-Monistrol (també anomenada CES) al Cavall Bernat va ser oberta l’any 1960 per Carles Olivella i Josep Monistrol. Aquesta va ser la segona via del Cavall, després de la normal que havia estat oberta al 1911. La via té un recorregut molt curiós on travessem l’agulla de banda a banda per una foradada, però sorprenentment avui en dia és una via completament oblidada.

Originalment, a la primera tirada només hi havia un burí. Nosaltres no l’hem sabut trobar, així que hem entrat per la Creu Roja (hi ha diverses expansions), i aquesta és l’entrada que hem indicat a la ressenya. 

Una vegada arribats a la primera reunió, el Carles Olivella i Josep Monistrol tenien intenció de seguir recte amunt, però van notar una curiosa corrent d’aire i van decidir entrar forat endins a investigar, amb la sorpresa de trobar-se una gatera d’una cova que travessa el Cavall Bernat de banda a banda. Arrossegant-se de mala manera van aconseguir passar, i en paraules del Carles Olivella, van tenir la sort que hi havia un membre del CES que els va veure sortir pel forat de l’altra banda, perquè si no, ningú s’hagués cregut que havien travessat el Cavall Bernat per un forat!!

La via ha estat molt poc repetida per la fama de les seves estretors, però aquestes estretors es troben a la gatera de baix, podem passar molt més còmodament una mica per sobre. En arribar a l’altra banda, podem tirar recte amunt, però per evitar problemes de fregament, ens ha semblat millor desgrimpar uns metres fins a la reunió de la Negrona. La principal dificultat de la darrera tirada és l’esbarzer que barra el pas, val molt la pena portar unes petites tisores de podar.

Per a informació espeleològica de la foradada, podem consultar la web del Cau del Guille.

Orientació

Oest i després est

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Des del pàrquing ja veiem el Cavall Bernat, l’aproximació no té cap pèrdua.

Material

8 cintes, 2 xapes recuperables, 2 bagues, Totem verd (Camalot #0.75) i tisores de podar

Descens

Un ràpel de 30 m per la via normal

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar