Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola CES o Olivella-Monistrol al Cavall Bernat (Sant Llorenç)

CES o Olivella-Monistrol al Cavall Bernat (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Cavall Bernat de Sant Llorenç va ser conquerit l’any 1911, i la segona via va ser la Olivella-Monistrol, també coneguda com a CES. Aquesta via té un recorregut insòlit travessant una foradada, però sorprenentment avui en dia és una via completament oblidada.

Una vegada arribats a la primera reunió, el Carles Olivella i Josep Monistrol tenien intenció de seguir recte amunt per un recorregut del tot evident, però van notar una curiosa corrent d’aire i van decidir entrar forat endins a investigar, amb la sorpresa de trobar-se una gatera d’una cova que travessa el Cavall Bernat de banda a banda. Arrossegant-se de mala manera van aconseguir passar, i en paraules del Carles Olivella, van tenir la sort que hi havia un membre del CES que els va veure sortir pel forat de l’altra banda, perquè si no, ningú s’hagués cregut que havien travessat el Cavall Bernat per un forat!!

La via ha estat molt poc repetida per la fama de les seves estretors, però buscant alternatives, finalment hem trobat la manera de passar més còmodament que els oberturistes, que van anar per la gatera de baix. En arribar a l’altra banda hi ha l’opció de tirar recte amunt, però per evitar problemes de fregament hem desgrimpat uns metres fins a la reunió de la Negrona. La principal dificultat de la darrera tirada és l’esbarzer que barra el pas, val molt la pena portar unes petites tisores de podar.

Per a més informació de les vies d’escalada del Cavall Bernat, podem consultar la web de santllors.

Per a informació espeleològica de la foradada, podem consultar la web del Cau del Guille.

Orientació:  Oest i després Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Des del pàrking ja veiem el Cavall Bernat, l’aproximació no té cap pèrdua.

Material:  8 cintes, 2 xapes recuperables, 2 bagues, totem verd (Cam #0.75) i tisores de podar

Descens:  Un ràpel de 30 m per la via normal

Cordada:  Ferran Hernandez i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar