Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Normal a la Nina (Montserrat)

Normal a la Nina (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Nina va ser oberta el 17/5/1942 per Ernest Mallafré, Maria Antonia Simó, Vicenç Barbé i Francesc Blasi, del GAM. Per aconseguir-ho, van necessitar 12 intents fins que amb l’ajuda d’un tronc van assolir el cim d’aquesta agulla. Van haver de passar 3 anys fins que el 17/7/1945 en Francesc Farrés, Josep Ferrer i Josep Barberà van fer la primera sense tronc, i ho van aconseguir gràcies a unes pitonisses fabricades pel Josep Ferrer.

A la darrera tirada hi hem deixat un pitó.  En cas que no hi sigui, queda un pas delicat fins arribar a la primera expansió.  La via sencera s’ha alliberat amb una dificultat de 6c.

En relació a les escalades amb tronc, hi ha un article molt interessant dels germans Masó anomenat “Els aliats vegetals a l’escalada clàssica“.

Orientació

Nord i després Sud

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, un cop passada la Cadireta anem direcció a Coll de Porc, i després prenem el trencall fins al Portell Estret. Un cop allà, seguim les marques blaves. Passem pel costat dels ràpels de la Canal del Melindro, i el peu de via es troba uns metres més enllà, al costat d’una placa commemorativa de la primera ascensió a la Nina.

Material

8 cintes. En cas que algú s’emporti el pitó de la darrera tirada, recomanable portar un universal petit.

Descens

Un ràpel de 30 metres i baixem desgrimpant per la canal est

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar