Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Cannabis Flam a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

Cannabis Flam a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cannabis Flam es troba a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç), i va ser oberta l’any 1974 per Josep Antoni Díaz i Agustín Damaso. Fins fa pocs mesos, es tractava d’una via que ningú en sabia el nom ni els autors, i que sortosament hem pogut treure a la llum.

Aprofitant que estàvem ociosos amb el confinament pel COVID, vam estar revisant antigues vies GESAM amb el Josep Antoni Díaz, quan ell va recordar que feia una pila d’anys havia obert una via a la Roca de les Onze Hores. El Josep no estava segur de com la van anomenar, però sí que recordava perfectament un enorme còdol on t’havies de pujar. Casualitats de la vida, feia pocs dies que el Vilchez Martínez havia piat pel Facebook l’escalada a una via desconeguda, on havies de pujar a un enorme còdol, amb el que va ser fàcil lligar caps. Respecte al nom, va caldre revisar antics quaderns del Ramonet, i llavors va aparèixer el curiós nom de “Cannabis Flam” amb que l’havien batejat.

La via només estava restaurada fins a l’enorme còdol, així que el propi Josep ha aprofitat per reequipar-la fins dalt. A la via encara li falten algunes repeticions per a que la roca sigui del tot fiable, però actualment es troba ben protegida amb parabolts i té diversos trams macos. Com és habitual a Sant Llorenç, la qualitat de la roca millora amb l’alçada, amb el que la segona tirada és força més agraïda.

Orientació

Sud

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps). Prenem el camí direcció a la Mola fins arribar a la base de la Roca de les Onze Hores. Resseguim la paret cap a l’esquerra i quan estem a l’alçada de la Tercera República (parabolts visibles) no s’ha de baixar al peu del contrafort, sinó pujar a un collet on hi ha una gran alzina. Un burí amb xapa recuperable ens marca l’inici.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #1, una baga, una xapa recuperable i estreps

Descens

Caminant

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar