Normal al Rave (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal al Rave va ser oberta el 25/06/1941 per Ernest Mallafré, Carme Romeu, Josep Piqué i Francesc Blasi. La silueta d’aquesta agulla recorda molt a un rave posat del revés, i la seva escalada forma part de la història montserratina, on aquests autèntics pioners anaven conquerint les principals agulles montserratines amb uns mitjans molt rudimentaris.

L’escalada al Rave va ser inclosa al llibre “Montserrat” de Llorenç Estivill del 1949. Aquesta va ser la primera guia de Montserrat, amb un capítol dedicat a l’escalada on Jordi Panyella “Pany” va descriure i ressenyar 15 vies representatives del massís. La via es troba tota equipada amb peces de museu, un recorregut ben recomanable sempre i quan no tinguem gaire manies en penjar-nos amb delicadesa de material vell. Roca a controlar al darrer llarg.

La via comença en un muret sense cap expansió visible, on un arbret ens ajudarà a fer el primer pas. Es una via ideal per combinar amb la Normal a la Campana.

Orientació

Oest

Aproximació

  • Opció 1: Anem a Collbató i aparquem al creuament entre Passeig Ronda i l’entrada del Centre Hípic Collbató, a la coordenada N 41º 34.417′ E 1º 48.716′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista que neix just a la cantonada de la carretera, després el primer trencall a l’esquerra i anem tirant direcció Nord. Pugem pel Clot de la Mònica, deixem a la dreta la Pastereta i pugem amunt fins que veiem el Rave. Deixem el camí principal quan estem a l’alçada del coll entre la Campana i el Rave, i amb una mica d’intuïció arribem a peu de via.
  • Opció 2: Des del Monestir anem fins a Gorros i prenem el Camí de Sant Jeroni. Passem pel costat de la Gorra Frígia, passem de llarg el Mirador, i uns 200 metres més endavant prenem un trencall a l’esquerra que baixa cap a la Plantació. Anem baixant i arribem al Mirador del Rave, des d’on podem contemplar el Rave i la Campana. Una mica més avall prenem un trencall marcat amb fites que ens porta al coll entre el Rave i la Campana.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #1, fissurers, 2 xapes recuperables i 2 estreps. Opcionalment pot anar bé algun pitó per si salta alguna peça de la via.

Descens

Ràpel de 30 metres des d’una pila de bagues

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar