Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Mingo Arenas-Sorolla a la Magdalena Superior (Montserrat)

Mingo Arenas-Sorolla a la Magdalena Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Mingo Arenas-Sorolla, també coneguda com a “Canaletes”, es troba a la Magdalena Superior i va ser oberta el 15/6/1956. En alguns llocs l’anomenen “Mingo Arenas” (ignorant al Sorolla), o “Mingo-Arenas-Sorolla” com si es tractés de 3 escaladors diferents… però no, el nom correcte és “Mingo Arenas-Sorolla”, ja que va ser oberta per Domingo Arenas i Andreu Sorolla.

La via és una petita joia de Gorros, llàstima que al 1992 va ser trepitjada en part per la Ignasi Jorba, i per repetir-la hem d’anar ignorant els diferents parabolts que trobem pel camí, i rumiant per on devia anar l’itinerari original.

El nom de “Canaletes” és en referència a la tercera tirada, on hem d’anar canviant d’una canaleta de roca a una altra, un tram realment maco i que hem d’autoprotegir amb flotants. I si aquesta tercera tirada ens ha encantat, tampoc es queda enrere la última, que supera un pany de paret vertical amb unes preses d’escàndol!

Actualment aquesta darrera tirada segueix un recorregut diferent a com s’escalava anys enrere, ja que va ser oberta sense expansions i calia anar a cercar uns punts concrets on pitonar, però tot i així les xapes actuals (que no són de la Ignasi Jorba) segueixen una línia molt ben trobada i que obliga a escalar.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni, i arribem fins a la canal que separa la Magdalena Superior del Gorro Frigi. Pugem una mica per aquesta canal i de seguida arribem a peu de via.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #1, fissurers petits-mitjans, tricams i 2 bagues per merlets

Descens

Ràpel de 45 metres (o dos ràpels curts) per la via normal (cara est). Anem a cercar les escales de Jacob i el camí de Sant Jeroni.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar