Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesPlantació Cara oest al Sentinella (Montserrat)

Cara oest al Sentinella (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 3/6/1957 per Josep Santacana, Manel Guasch i Domènec Cadevall, tots ells escaladors pertanyents al GEDE (Grup Especial d’Escalada) del Club Excursionista de Gràcia. Quatre anys abans, en Josep Santacana també havia format part de la cordada que va obrir la clàssica GEDE al Sentinella.

No teníem referència de cap repetició d’aquesta via de la Cara oest, així que hem anat a l’aventura a veure què trobàvem… La via consta d’un únic llarg de 30m fins al coll, on enllacem amb la Pany-Ferrera fins al cim del Sentinella.

Als 30m de la Cara oest no hi ha cap expansió, l’únic equipament són 2 pitons molts antics que no hem gosat xapar, són 2 boniques peces de museu, sobretot el curiós pitó llapis. No és una via exposada, es pot protegir bé. Hi ha un tram de roca a controlar on és recomanable pitonar, però més amunt la roca és excel·lent i l’arribada al collet és fabulosa.

Orientació

Oest

Aproximació

Des del Monestir prenem les Escales dels Pobres fins a la Plaça de Santa Anna, on prenem el corriol de l’esquerra, que puja força directe fins al Camí de Sant Joan. Passat el Gorro Frigi i abans d’arribar al mirador, prenem un corriol a l’esquerra que baixa cap al Sentinella i anem al seu vessant oest.

Material

16 cintes, 3 universals mitjans, friends fins al Camalot #5, tricam rosa i 3 bagues. Tascons opcionals

Descens

Un ràpel de 45 m des del cim del Sentinella.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar