Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Bages a la Filigrana (Montserrat)

Bages a la Filigrana (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 5/7/1953 per Josep Maria Villalba, Fermí Rubiralta i Manel Bataller, membres del CECB (Centre Excursionista de la Comarca del Bages) de Manresa. Posteriorment, el 30/5/1999 va ser reequipada també per membres del CECB, afegint més expansions i variant el traçat del tram final de la via per fer-lo més directe.

És una via del tot recomanable que puja per un magnífic esperó que coincideix amb la línia de ràpel de la Filigrana. L’escalada és ben vertical, però la qualitat de les preses fa que es mantingui en un grau assequible excepte un petit tram no obligat que està graduat de 6b. Grau obligat V+.

Des del peu de via dóna la impressió que aquest esperó sigui força més llarg, però realment són només 30m que hem gaudit moltíssim. La via es troba equipada amb spits, i a alguna peça puntual li vindria molt bé una renovació.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Just passades les Bessones prenem el primer trencall a mà esquerra, i la via comença a un collet entre la Bessona Superior i La Filigrana.

Material

8 cintes i friends fins al Totem verd (#0.75)

Descens

Un ràpel de 25 m per la pròpia via.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar