Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Serreta a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

Serreta a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Serreta va ser oberta l’any 1963 per Josep Monistrol, Carles Olivella i Josep Girbau. La via està dedicada a Josep Nogués i Serra “Serreta”, escalador molt actiu del CES (Centre Excursionista de Sabadell) que va morir per malaltia als 23 anys.

La via és una de les grans clàssiques de Sant Llorenç, la roca està sanejada i té diversos trams ben macos, en conjunt és un itinerari del tot recomanable. Als anys 80 la via es va retroequipar amb spits, modificant emplaçaments i, fins i tot, la línia original. Actualment es troba tota equipada amb parabolts.

La via constava inicialment de 6 llargs, però actualment es fa sense problema en 3 llargs d’uns 30 metres cadascun. A l’inici podem triar entre dues variants d’entrada, i també hi ha diverses variants de sortida.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Aparquem al Carrer Granera de Matadepera (enllaç a Google Maps), des d’on prenem un corriol que puja per la Canal de les Bruixes. Passem pel costat del Bolet de Can Pobla i al tram final anem la dreta per accedir a la base de la paret.

Material

10 cintes, una xapa recuperable, una baga i opcionalment un Totem lila (Camalot #0.5)

Descens

Un cop dalt, es baixa caminant cap a l’esquerra i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Vílchez Martínez i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar