Inici ViesBarcelona El vol de l’home ocell a Les Agudes (Montseny)

El vol de l’home ocell a Les Agudes (Montseny)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Vol de l’Home Ocell a Les Agudes (Montseny) va ser oberta l’any 1992 per Quim Bretcha, Toni Comerma, Edu Sallent i Joan Sallent. Es tracta d’una via del tot recomanable en roca Gneiss, i en un entorn especialment maco. Es un recorregut molt ben trobat, que ressegueix un elegant esperó a Les Agudes i s’acaba enfilant per un pany de paret ben vertical.

L’itinerari es troba semi-equipat i es pot acabar de protegir perfectament amb friends. Compte al tram final de la segona tirada, ja que hi ha diversos blocs a punt de caure (millor anar pel centre de l’esperó).

Quan els oberturistes van arribar al cim, es van trobar envoltats per milers de falciots volant al seu entorn, va ser un moment màgic. Això els va portar a batejar la via com ‘El vol de l’home ocell’ (enllaç a YouTube), en referència al tema de Sangtraït, publicat al 1988 dins l’àlbum ‘Els senyors de les pedres’.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Sant Celoni anem direcció al Montseny, passem de llarg Santa Fe i aparquem a una esplanada a mà dreta al voltant del km 23 (enllaç a Google Maps). Allà mateix prenem un corriol marcat amb fites que de manera molt còmoda es va enfilant amunt. Amb l’ajuda de la foto podem ubicar perfectament l’esperó per on puja la via. Quan arribem a la part més alta de la tartera, anem a la dreta fins a la base de l’esperó, on hi trobem una placa amb el nom de la via.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #2 (#3 opcional)

Descens

Acabem de remuntar la Cresta dels Castellets fins al cim de Les Agudes. Baixem al coll i prenem l’ampli corriol a mà esquerra fins arribar a la carretera, per on haurem de pujar uns minuts.

Cordada

Sergi Villar, Montse Miñano i Jordi Ceballos, en la bona companyia del Manel i la Ita.

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions