Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Badalona a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

Badalona a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Badalona a la Panxa del Bisbe va ser oberta el dia 1/8/1965 per Joan Casas, Albert Muñoz i Joan Estrada, membres del Centre Excursionista de Badalona. Aquesta mateixa cordada havia obert al 1956 la Badalona al Gorro Frigi.

Ens ha semblat una preciositat de via, on els 3 primers llargs són excel·lents. Després, tal com acostuma a passar a la majoria de vies de la Panxa del Bisbe, ja és simplement una agradable grimpada fins al cim. El primer llarg és amb diferència el filtre de la via, ja que és vertical i de finura, ens ha posat les piles!  A destacar també el segon llarg, que fa un estètic flanqueig a esquerres.

La Badalona es troba restaurada amb parabolts i la roca és excel·lent, en conjunt és un itinerari del tot recomanable. En algunes ressenyes actuals, el primer llarg està graduat de V, però compte que es tracta d’un V clàssic de Sant Benet… De fet, al llibre de Rodés i Labraña consta com una via de VI grau.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del Monestir prenem les Escales dels Pobres fins al Pla de Santa Anna. Prenem el trencall de la dreta fins arribar a la Panxa del Bisbe. La via comença molt a prop del camí de les escales, per accedir-hi fem una petita grimpada fins a uns arbres.

Material

7 cintes, friends fins al Totem lila (Camalot #0.5), 1 baga per merlet i 1 xapa recuperable

Descens

Un ràpel de 30 m cap al nord. Baixem per la canal oest i de seguida estem de nou al camí de les escales.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

El col·leccionista de vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar