Inici ViesAragóAltres zones d'Aragó Duquesa Esmeralda a la Pared del Santo Cristo (Olvena)

Duquesa Esmeralda a la Pared del Santo Cristo (Olvena)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Duquesa Esmeralda es troba al Congost d’Olvena, i va ser oberta l’any 1982 per Jose Luis Moreno, Jorge Valle i Jesús Lasús. Els primers metres estan molt polits, però més amunt la roca millora moltíssim i és un calcari excel·lent. Es tracta d’un itinerari molt recomanable i força ràpid, on destaca especialment el magnífic diedre de la tercera tirada. La via es troba prou equipada, però vindran molt bé alguns friends per protegir puntualment.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe al marge de la carretera N-123 al km 16.5, on hi ha un cartell que indica “Puente de la Sierra” (enllaç a Google Maps). Creuem el pont i anem a l’esquerra. Superem un tram equipat amb una corda, i després sortim del camí per anar directes cap a la paret. La via comença per un evident diedre, podem veure el primer parabolt amb un cordino.

Material

14 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Des del Mirador anem direcció nord fins arribar a l’entrada del poble, on prenem un petit corriol a mà dreta que baixa còmodament fins al peu de la cinglera, i enllacem amb el camí d’aproximació. 

Cordada

Marc Badia, Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloka


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar