Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Normal al Salt dels Cavalls (Sant Llorenç)

Normal al Salt dels Cavalls (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal al Salt dels Cavalls va ser oberta el 23/11/1923 per Isidre Suana, Josep Tintoré, Joan Mangot i Josep Abelló. Aquesta via també es coneix com “El sifó”, ja que els oberturistes hi van accedir despenjant-se des de la cinglera del davant fins al punt on es fa el canvi de paret, però és més lògic començar a baix de tot. 

El recorregut d’aquesta via coincideix amb el ràpel del Salt dels Cavalls, així que ja la teníem ullada, però rapelant sembla més dret i difícil del que realment és (al voltant de IV). Es tracta d’una bonica escalada, plena de lògica i on hem deixat 2 pitons per a que es pugui fer bé sense cap necessitat de pitonar. En algun moment l’itinerari va ser retroequipat amb spits, però actualment no n’hi ha cap i realment no feien cap falta, es protegeix molt bé amb friends i la roca és excel·lent.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Matadepera anem a l’aparcament de Can Robert (enllaç a Google Maps). Seguim la pista amunt, prenem el corriol que passa pel Bolet de Can Pobla i arribem al Salt dels Cavalls. Seguim pel vessant oest de l’agulla fins arribar a peu de via. 

Material

7 cintes i friends fins al Camalot #0.75. Opcionalment un Camalot #4

Descens

Un ràpel de 20 metres per la pròpia via.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar