Inici ViesGironaEmpordà Anglada-Cerdà a la Punta Miladones

Anglada-Cerdà a la Punta Miladones

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Cerdà a la Punta Miladones va ser oberta l’any 1970 per Josep M. Anglada i Joan Cerdà, i és una bona via d’aventura en un entorn magnífic. La via es troba molt poc equipada i, fins i tot, haurem d’equipar diverses reunions. La roca té un tacte excel·lent i l’ambient és de primera!

La primera tirada és molt fàcil i l’hem acabat fent sense cordes, a la R1 hi ha un pont de roca. La segona tirada és la més exigent (tota en lliure deu ser al voltant de 6a) i actualment hi ha 4 pitons. La R2 s’ha d’equipar, reservar  almenys un friend #2 i un #3 per muntar-la. La tercera tirada és molt més amable i fa un preciós flanqueig a dretes, R3 a equipar.

La quarta tirada original va cap a l’esquerra, però la roca és molt dolenta i ho hem trobat molt desaconsellable, de ben segur que és millor sortir per la variant VPR que va ser oberta l’any 2012 per Miquel Vilaplana, Miquel Pérez i Ivan Ruiz. Per cert, un agraïment a Ivan Ruiz, que va recuperar aquesta Anglada-Cerdà de l’oblit, i amb el seu blog perversiovertical és segurament el principal promotor de l’escalada per la zona.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des del Càmping Punta Milà de l’Escala, prenem la pista direcció a l’Estartit i aparquem a la Base Militar abandonada (enllaç a Google Maps). En cas d’anar-hi a l’estiu, pel risc d’incendis tallen aquesta pista a l’alçada del Càmping, de manera que cal fer uns 3 km addicionals caminant.

Seguim un camí direcció a la Punta del Còrrec Llarg i quan gairebé ja estem arribant al final, prenem un petit corriol que baixa fins al fons del barranc. Remuntem el barranc per l’altre vessant i arribem força ràpid a un gran arbre amb uns metres de corda lligada a una arrel, que ens permet accedir còmodament a una instal·lació de 2 parabolts amb anella, on fixem una corda simple i fem un ràpel de 50 metres. Al fer-ho així ens assegurem la tornada en cas de tenir algun problema i també ens evitem que la corda es pugui enganxar al recuperar-la (li va passar a una cordada i deu ser una bona moguda).

Material

12 cintes, tascons, 2 bagues i joc doblat de friends fins al Camalot #3. Opcionalment un Camalot #4

Retorn

Un cop dalt, anem al ràpel a recollir la corda que hem fixat, i desfem el camí d’aproximació

Cordada

Josep Estruch i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc empotrat
Els Visas
Perversió Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar