Inici ViesGironaEmpordà Intrèpida Sirena a la Punta Ventosa

Intrèpida Sirena a la Punta Ventosa

per jordi.ceballos@gmail.com

La Intrèpida Sirena va ser oberta l’any 2010 per Xeve Feliu i Isaac Royo, membres de la Secció de Muntanya del CER L’Escala. La via es troba a la Punta Ventosa, tot i que algunes ressenyes la ubiquen erròniament a la Punta Milà (que es troba més al nord). Es una via preciosa, amb roca excel·lent, bones preses i escalada molt atlètica. L’itinerari es troba equipat amb químics i algun pont de roca. Important anar amb el V+ ben après, ja que es tracta d’una via amb compromís, una vegada fet el ràpel cal sortir per dalt.

Orientació

Est. El sol hi toca pel matí, i al voltant de les 12h la via queda a l’ombra.

Aproximació

Des del Càmping Punta Milà de l’Escala, prenem la pista direcció a l’Estartit i la seguim uns 2-3 km fins que prenem un trencall a l’esquerra per una altra pista que seguim fins a la Punta Ventosa, on aparquem (enllaç a Google Maps). En cas d’anar-hi a l’estiu, pel risc d’incendis tallen aquesta pista a l’alçada del Càmping, de manera que caldria fer uns 3 km caminant. Un cop aparcats, passem pel costat d’unes restes militars abandonades, i just darrera trobem un arbre ben ferm a tocar del penya-segat, que és des d’on es rapela (hi haurem de deixar una baga i recuperar-la quan tornem a ser dalt).

Per no tenir problemes amb la recuperació de les cordes, és recomanable fer tots els ràpels amb una única corda de 60 i anar de reunió en reunió. Al primer ràpel ens haurem de desplaçar uns metres cap al nord a cercar la primera expansió i anar deixant alguns químics xapats per guiar la corda, ja que en cas contrari quedaríem volats sense tocar la paret. Un cop al darrer ràpel, per evitar que la corda es mulli, el darrer que baixi ha de deixar totes les cintes posades i amb la corda xapada. Així, al recuperar la corda, aquesta al caure s’anirà aturant a les cintes i amb una mica de sort aconseguirem que no es mulli gens. 

Material

10 cintes i 1 baga per pont de roca. Opcionalment friends fins al Camalot #0.75

Retorn

Caminem 1 minut fins al cotxe. 

Cordada

Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Perversió vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar