Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Mompart a la Miranda de les Boïgues (Montserrat)

Mompart a la Miranda de les Boïgues (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Mompart (sovint escrita erròniament com Montpart) a la Miranda de les Boïgues va ser oberta el 15/5/1950 per Albert Mompart, Camelia Roperto i Jordi Mayol. Al 2006 l’itinerari va ser reequipat per fer-se únicament amb cintes, i és curiós comprovar com van equipar una primera tirada diferent al recorregut original (queda evident al llegir la piada original dels oberturistes). 

Es tracta d’una via del tot recomanable on gaudirem de principi a final. A la primera tirada hi ha un petit tram de V+ amb una certa mala llet perquè és finet i la roca està polida, però a la resta de via la roca té millor adherència. Destaca especialment la magnífica tercera tirada, un preciós diedre d’aquells que causen afició i que acaba sortint tot en lliure (6a mantingut). 

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Quan estem just abans de la darrera pujada cap al refugi, uns metres abans de creuar la Canal del Cirerer, prenem un trencall a l’esquerra que per una traça poc marcada ens permet pujar fins la paret est de la Miranda de les Boïgues. Resseguim arran de paret i arribem al característic collet on comença la via.

Material

14 cintes i una baga

Descens

Baixem amb un parell de desgrimpades, que també estan equipades per rapelar.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar