Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Matalot al Cingle del Pont de Roca (Sant Llorenç)

Matalot al Cingle del Pont de Roca (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Matalot va ser oberta l’any 1992 per Joan Armengol i Amadeu Pagès. Un ‘matalot’ ho podríem definir com una persona corpulenta però una mica ‘curta de gambals’, i era una expressió que se’ls va enganxar d’escoltar-la dir sovint a un antic guarda del Parc de Sant Llorenç.

L’itinerari té diversos trams ben interessants, llàstima dels primers metres de roca a controlar on cal pujar amb compte, però que amb paciència es deixen protegir prou bé.  Un cop superat aquest tram inicial, la roca millora de cop i l’escalada esdevé molt plaent fins a la primera reunió. En aquesta primera tirada hi trobem 4 pitons de via. La segona tirada comença molt fàcil, però després cal superar un petit desplom que es pot fer en V+/Ae amb un pas de decisió o íntegrament en lliure (al voltant de 6a+). La reunió final la fem a una alzina ben ferma.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Matadepera anem a l’aparcament de Can Robert (enllaç a Google Maps). Seguim la pista amunt i enllaçant diversos corriols arribem al Cingle del Pont de Roca, que es troba just per sota dels Cingles dels Cavalls. 

Material

10 cintes, 2 bagues llargues, tascons i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Caminant

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar