Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Restauració de la via Cinquantenari a l’Esquirol (Sant Llorenç)

Restauració de la via Cinquantenari a l’Esquirol (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Cinquantenari va ser oberta l’any 1961 per Josep Mª Escoda, Joan Vila, Pere Vila, Josep Mª Galcerán i Josep Mª Roset, que eren de Rubí i tenien bona amistat amb Angel Casanovas del Centre Excursionista de Terrassa (CET). El nom de la via és en referència al 50è aniversari del CET, que va ser fundat l’any 1910 a Terrassa. 

A la via hi havia alguna expansió moderna per evitar una cremallera, però tot i així es trobava en un estat molt precari, calia fer una pila de passos amb filferros que feien molta angúnia, així que ens hem animat a restaurar-la amb material Kop de Gas. En aquest cas, retirar les peces velles ha estat d’allò més fàcil, saltaven totes amb una única martellada! També hem sanejat una mica la roca, a veure si alguna cordada forta s’anima a provar-la en lliure (desconec si està alliberada). La roca als primers metres s’ha de controlar, però de seguida millora molt.

En Josep Mª Escoda (un dels oberturistes) m’ha fet arribar un parell de fotos de l’obertura que he adjuntat a la galeria de fotos.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat i després prenem un corriol planer cap a mà dreta fins arribar a l’Esquirol. La via comença al collet que hi ha uns metres a l’esquerra de la via normal.

Material

16 cintes i estreps. Opcionalment tascons per escanyar algun burí antic

Descens

Un ràpel de 25 m des del cim

Cordada

Un agraïment per Antonio Belmonte i Martí Puig, que amablement m’han acompanyat a restaurar la via.

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar