Inici ViesAragóRiglos Del Silencio al Mallo Visera (Riglos)

Del Silencio al Mallo Visera (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Silencio havia estat començada per Jesús Gálvez i Antonio Oliver, i va ser acabada l’any 1981 per Antonio G. Picazo i Enric Lucas. Bona part de la primera tirada és comuna amb la Quinta Chimenea, però després la via Del Silencio se’n va pel pany de la dreta, resseguint diverses fissures excel·lents i les típiques panxes rigleres. Es una via molt ben trobada, és sorprenent el bon ull que van tenir els oberturistes.  

Es tracta d’un itinerari exigent, vertical, mantingut i amb bona roca. Tot i que la via va ser reequipada l’any 2012, manté el caràcter auster i té trams exposats, especialment la setena tirada. 

Orientació

Est.  Es una bona via per l’estiu, ja que el Sol hi toca molt poc.

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí evident cap als Mallos que tenim al davant i anem a la dreta fins arribar a la gran xemeneia que separa el Mallo Frechín i La Visera.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #3, tascons i tricams. Opcionalment repetir algun friend mitjà i un Camalot #4 (aquest només per la cinquena tirada)

Descens

Anem amunt amb una certa tendència a la dreta. Un cop superades totes les parets, prenem un corriol a mà dreta que baixa molt directe fins a Riglos.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Copitos de roca


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar