Inici ViesAragóRiglos Fuertes-Faguas al Circo de Verano (Riglos)

Fuertes-Faguas al Circo de Verano (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Fuertes-Faguas va ser oberta l’any 1970 per Rafael Fuertes (“Rafita”) i Jesús Faguas, i va ser restaurada al 2019. Aquesta va ser la tercera via que es va obrir al Circo de Verano, anteriorment només hi havia la Ursi (1961) i la de Verano (1964). 

Es tracta d’una via semi-equipada ben recomanable, on els 4 primers llargs són d’escalada bàsicament en diedre, i els llargs finals són per placa. La roca en general és més bona del que aparenta, està força sanejada.

Una puntualització respecte a la ressenya del Luichy, que al sisè llarg ens ha confós. Aquest llarg fa 35 m, i sí que comença amb tendència a la dreta, però després va tot recte amunt.

Orientació

Est

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí cap al Circo de Verano i anem resseguint la paret nord del Mallo Pisón fins arribar al peu de via.

Material

15 cintes i friends fins al Camalot #2 (no cal repetir mides)

Descens

Anem a la dreta fins al Collado del Pisón, on tenim 2 opcions:

  • Opció 1: Descens pels Volaos. Fem 2 ràpels de 30, desgrimpem per la canal equipada amb sirga+grapes, un següent ràpel de 40 i un darrer de 60 fins al terra.
  • Opció 2: Descens pel Circo de Verano. Al Collado seguim una sirga fins a la darrera reunió de la via Bolico, que és tota rapelable. Baixem en 5 ràpels de 35 fins al terra.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Asequipa


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar