Inici ViesAragóRiglos Fuertes-Faguas al Circo de Verano (Riglos)

Fuertes-Faguas al Circo de Verano (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Fuertes-Faguas va ser oberta l’any 1970 per Rafael Fuertes (“Rafita”) i Jesús Faguas, i va ser restaurada al 2019. Aquesta va ser la tercera via que es va obrir al Circo de Verano, anteriorment només hi havia la Ursi (1961) i la de Verano (1964). 

Es tracta d’una via semi-equipada ben recomanable, on els 4 primers llargs són d’escalada bàsicament en diedre, i els llargs finals són per placa. La roca en general és més bona del que aparenta, està força sanejada.

Una puntualització respecte a la ressenya del Luichy, que al sisè llarg ens ha confós. Aquest llarg fa 35 m, i sí que comença amb tendència a la dreta, però després va tot recte amunt.

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí cap al Circo de Verano i anem resseguint la paret nord del Mallo Pisón fins arribar al peu de via.

Material

15 cintes i friends fins al Camalot #2 (no cal repetir mides)

Descens

Anem a la dreta fins al Collado del Pisón, on tenim 2 opcions:

  • Opció 1: Descens pels Volaos. Fem 2 ràpels de 30, desgrimpem per la canal equipada amb sirga+grapes, un següent ràpel de 40 i un darrer de 60 fins al terra.
  • Opció 2: Descens pel Circo de Verano. Al Collado seguim una sirga fins a la darrera reunió de la via Bolico, que és tota rapelable. Baixem en 5 ràpels de 35 fins al terra.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Asequipa


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar