Inici ViesAragóRiglos Ursi al Circo de Verano (Riglos)

Ursi al Circo de Verano (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Ursi es troba a Riglos, i va ser oberta en 2 dies de maig 1961 per Ursi Abajo i Ernesto Navarro. El petit cim on acaba la via va ser anomenat “Pegote Montaner” en agraïment a Rafael Montaner, que va donar suport als oberturistes. Originalment era un itinerari exigent de A2/V+, molt poc assegurat i on calia pitonar. 

L’any 2010 va ser reequipada, i només van afegir parabolts a les reunions. Però al 2015 va ser retroequipada per Jesús Sánchez (“sueñovertical“), convertint-la en una via de “love climbing”. Tot i que actualment l’exigència de la via no té res a veure amb la via original, és un itinerari ben recomanable per gaudir de magnífics diedres i un rocam sanejat a consciència. La via sencera s’ha fet en lliure, amb un grau al voltant de 6c+.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí cap al Circo de Verano i anem resseguint la paret nord del Mallo Pisón fins arribar al peu de via, on hi ha pintat ‘URSI’ i veiem la línia de parabolts.

Material

Si es vol xapar tot, 22 cintes i estreps

Descens

Hi ha diferents opcions i hem optat per baixar caminant. En aquest cas, acabem d’arribar fins al cim del Pegote Montaner i seguim la carena en direcció est. Arribem a un collet, ens enfilem per un arbre i superem una cadena. Resseguim la carena seguint fites i acabem baixant pel Circo de Verano.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Sueño Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar