Inici ViesAragóRiglos La quinta chimenea (Riglos)

La quinta chimenea (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Quinta Chimenea va ser oberta l’any 1968 per Javier Urcina (“Suizo”), Luis Gutiérrez (“Guti”) i Blas Ubeda, i va ser retroequipada al 2016 per Jesús Sánchez (“Sueño Vertical”), convertint-la en una via de “love climbing”. Aquesta és la cinquena gran xemeneia mirant les parets d’esquerra a dreta (Pany-Haus, Gripe, Los Cachorros, Endrija i Quinta Chimenea).

Es una via ben guapa, amb bona roca i del tot recomanable. Pel nom de la via pot semblar que ens farem un fart de pujar en xemeneia però és ben al contrari, de passos de xemeneia només n’hi ha algun molt puntual. L’ambient és grandiós, ja que la via s’enfila pel fons de la enorme xemeneia que hi ha entre el Mallo Frechín i La Visera. 

La xemeneia queda a l’ombra pràcticament tot el dia i queda protegida del vent, a tenir en compte. Té diversos llargs molt guapos, a destacar la sortida de la cova al segon llarg i el diedre desplomat del magnífic darrer llarg.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí evident cap als Mallos que tenim al davant i anem a la dreta fins arribar a la gran xemeneia que separa el Mallo Frechín i La Visera.

Material

15 cintes

Descens

La via es pot baixar en 3 ràpels llargs (60-50-55), però hem preferit baixar caminant. Seguim la corda fixa i anem amunt amb tendència a la dreta. Hi ha un moment en que prenem un trencall a la dreta i baixem per un camí molt marcat i ràpid que va entre el Mallo Colorao i La Visera.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar