Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Pirenaic a la Magdalena Superior (Montserrat)

Pirenaic a la Magdalena Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Pirenaic a la Magdalena Superior va ser oberta l’any 1965 per Víctor Bonet (va ser l’impulsor de l’itinerari), juntament amb Francesc Sàbat i Joan Genebriera, tots ells membres del Club Excursionista Pirenaic. La roca és excel·lent, i la via va ser restaurada pel Lete i Eduard de manera impecable (canviant peça per peça), de manera que l’itinerari manté tota la seva essència. La via ha estat alliberada amb un grau al voltant de 6c.

Uns comentaris respecte a la via:

  • El primer llarg és el filtre, sobretot perquè la primera expansió queda molt amunt. Important portar tricams, en podem posar un de boníssim al llavi que hi ha a uns 8 metres de terra.
  • El segon llarg fa un preciós flanqueig a esquerres. El tram final just abans d’arribar a la R2 està ressenyat a diversos llocs de V+, però anant una mica per baix és més senzill.

Orientació

Nord

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni, i arribem fins a la canal que separa la Magdalena Superior del Gorro Frigi. Pugem fins al coll entre aquestes 2 agulles, que és on comença la via. 

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #1, tascons i tricams (molt útils). Opcionalment un estrep.

Descens

Ràpel de 45 metres (o dos ràpels curts) per la via normal (cara est). Anem a cercar les escales de Jacob i el camí de Sant Jeroni.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc empotrat


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar