Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Diedre Pericman a la Paret Nord d’Ecos (Montserrat)

Diedre Pericman a la Paret Nord d’Ecos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre Pericman va ser obert l’any 1981 per Jose Manuel Pedra, Cristóbal Padilla i Germán Folch, i és sense dubte un dels millors diedres de tot Montserrat. Aquest mateix any 2022 la via ha estat impecablement restaurada per Riki Kalamontse, moltes gràcies pel curro!

La via Pe-ric-man està dedicada a Francisco Javier Moreno “Peque”, Ricardo Alcaraz i Juan José Fernández “Mantecas”, tres joves escaladors (17-18 anys) que malauradament van patir un accident mortal al novembre de 1980 quan estaven als darrers llargs de la Valentín-Casanovas.

La via és una preciositat, mantinguda, vertical i amb molta autoprotecció. La roca en general és molt bona, excepte al primer i darrer llarg, on hi ha trams de roca a controlar. En cas d’anar-hi a l’estiu, lo ideal és començar a escalar sobre les 12:30h i així fas tota la via a l’ombra (excepte el primer llarg, on el Sol triga més a marxar).

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Can Massana anem a Coll de Porc i seguim fins al Coll del Miracle. Baixem una mica per la Canal del Miracle i de seguida prenem el camí del Salt de la Nina, que seguim fins arribar a peu de via.

Material

15 cintes, 2 bagues, friends fins al Camalot #3 (repetits fins al 0.5), tascons i tricams.

Descens

Baixem amb compte en direcció sud fins arribar a un camí, que prenem a mà dreta (oest). Aquest camí passa per la Roca dels Aurons i acabem arribant al Coll del Miracle, des d’on desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Christian Ruiz, David Codina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar