Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Dels Fogots a Roca Petanta (Sant Llorenç)

Dels Fogots a Roca Petanta (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via dels Fogots a Roca Petanta va ser oberta l’any 1996 pels germans Albert i Oscar Masó en companyia del seu pare Ernest. Al primer llarg hi ha un llarguíssim flanqueig amb algun tram delicat. La primera reunió es fa en una bona savina, que podem reforçar amb un Camalot #1 boníssim. El segon llarg és interessant, ja que està net (es pot protegir bé) i supera un diedre prou vertical. La segona reunió és compartida amb l’Aresta de Roca Petanta.

Rapelant hem intentat resoldre l’enigma de per on van pujar l’any 1955, però hi ha un moment en que s’acaben els burins antics i no hem trobat cap rastre de com van arribar fins allà a mitja paret.  🙁

Orientació

Oest

Aproximació

Aparquem a Can Garrigosa o Can Pèlecs, i fem el bonic camí del Morralet de la Mare de Déu. Poc abans d’arribar a l’alçada de Roca Petanta, prenem un trencall a l’esquerra i pugem per una canal arbrada. Un cop estem davant de Roca Petanta, baixem una mica per situar-nos al seu vessant oest i amb una grimpada accedim a peu de via. Recomanable fer una ullada al plànol del Parc si no coneixem la zona.

Material

6 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #3.  Portàvem pitons, però els hem passejat.

Descens

Podem baixar amb un únic ràpel cap al vessant sud, o aprofitar per resseguir tota l’Aresta de Roca Petanta, que és ben interessant. 

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar