Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Del Centenari a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

Del Centenari a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Centenari va ser oberta al febrer de 1999 per Roger González i Ricard Farriol. El nom de la via és en referència al  centenari de la Germandat de Sant Sebastià, una associació creada al 1900 per boscaters i pagesos de Matadepera. L’associació encara existeix actualment amb més de 600 germans, i tenen com a missió reviure les tradicions i recordar el nostre passat rural. Cada any pels voltants del dia de Sant Sebastià celebren les Festes del Pi, on hi ha un curiós concurs de grimpaires per veure qui aconsegueix arribar més ràpid a dalt del pi, que pot arribar a fer més de 20 metres.

M’ha semblat una de les vies més xules i recomanables de Sant Llorenç. L’itinerari està molt ben trobat, i hi ha diversos trams picantons que obliguen a escalar al voltant de V+/6a, però sense ser en cap moment una via exposada. L’equipament està en perfecte estat i la roca al darrer llarg és excel·lent (als dos primers llargs no és bona, però està sanejada). Per cert, la via va ser oberta íntegrament escalant per baix, el que li dóna un plus de qualitat.

La savina del darrer llarg millor no tocar-la, que està molt feble, es pot posar un friend boníssim just al costat. Al darrer llarg cal anar amb molta cura amb el fregament, a partir de les darreres xapes del tram de 6b (Ae) millor posar totes les cintes ben llargues.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Aparquem al Carrer Granera de Matadepera (enllaç a Google Maps), des d’on prenem un corriol que puja per la Canal de les Bruixes. Passem pel costat del Bolet de Can Pobla i al tram final anem la dreta per accedir a la base de la paret. La via es troba uns metres a la dreta de la clàssica Serreta.

Material

16 cintes (unes quantes de llargues), friends fins al Camalot #0.75 i una baga per merlet. Estrep opcional

Descens

Caminant

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar