Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Aresta Brucs o Cerdà-Riera a la Vespa (Montserrat)

Aresta Brucs o Cerdà-Riera a la Vespa (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cerdà-Riera a la Vespa va ser oberta el 5 d’octubre de 1958 per Joan Cerdà i Jordi Riera. Es un magnífic exponent de les Arestes Brucs que els germans Cerdà van obrir als anys 50-60. Anaven equipats amb un material d’allò més rudimentari però, tot i així, van aconseguir obrir les línies més elegants a una pila d’agulles montserratines, i ho van fer sempre fidels a un estil impecable i agosarat.

Concretament, en aquesta Aresta Brucs no van posar cap expansió en tota la via, ni tan sols a les reunions, ja que la R1 la van muntar pitonant a la fissura que hi ha per sobre de la R1 actual. Uns anys més tard, es va obrir una lleugera variant del primer llarg on van posar 3 expansions i que es correspon amb l’itinerari que la majoria de cordades seguim actualment (i que ja ens sembla exposat…) 

El primer llarg és clarament el més difícil, una escalada de finura montserratina amb poques opcions d’autoprotecció. Al segon llarg la dificultat disminueix i també es protegeix millor, ja que hi ha fissura.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. Un cop passat l’Esquelet, girem a l’esquerra i de seguida arribem a peu de via. La via comença amb uns primers metres senzills, ja que ens podem recolzar a un característic arbre tombat.

Material

8 cintes, 1 xapa recuperable, friends fins al Totem lila, tricams i 2 bagues.

Descens

Un ràpel de 30m justos

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar