Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Punta d’en Camp a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

Punta d’en Camp a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Punta d’en Camp va ser oberta el 9/6/1966 per Jaume Olivé i Josep Majó. Aquesta via està dedicada a l’escalador Joan Camp dels TIM, que juntament amb Antoni Estruch van perdre la vida l’any 1954 quan intentaven escalar el Cerví per l’aresta nord-est, on van patir unes pèssimes condicions meteorològiques i malauradament mai se’ls va trobar.

Precisament, pocs metres a la dreta  hi ha la via Estruch, així que tots 2 escaladors tenen un bonic record un al costat de l’altre. Les vies Punta d’en Camp, Estruch i la Punta d’en Clerc formen la trilogia de la Roca de les Onze Hores, tres clàssiques imprescindibles pels enamorats de Sant Llorenç.

En Joan Camp va fer un bon grapat de primeres ascensions destacables, com per exemple la primera sense tronc al Lloro (Montserrat), però principalment és recordat per ser un dels oberturistes de la mítica TIM de l’Aeri, una escalada que es va considerar tota una proesa a la seva època.

La Punta d’en Camp combina trams en lliure amb trams d’Ae, hi ha diversos trams d’escalada obligada al voltant de V amb roca a controlar. Per cert, la via va ser restaurada amb parabolts l’any 1999.

Orientació

Est

Aproximació

Anem a Matadepera i aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on veiem la Roca de les Onze Hores. Prenem el camí direcció a la Mola i de seguida arribem a peu de via.

Material

15 cintes, 1 cordino prim i 2 estreps

Descens

Caminant

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar