Inici Escaladors Joan Camp

Joan Camp

per jordi.ceballos@gmail.com

Joan Camp Bosch (Sabadell, 1924 – Zermatt, 17/04/1954)

En Joan Camp, a l’edat de 16 anys va entrar a formar part dels TIM, la colla d’escaladors de l’Agrupació Excursionista Terra i Mar de Sabadell, i en poc temps va destacar com un dels millors escaladors de l’entitat. En Joan era sabater de professió, i feia les botes de muntanya ferrades amb tricunis que duien molts muntanyencs de Sabadell (podem veure aquestes botes exposades al local de la UES). Era un amant de l’escalada alpina, i va ser dels primers de Sabadell que va obrir noves vies als Pirineus.

En Joan va fer un bon grapat de primeres ascensions destacables, com per exemple la primera sense tronc al Lloro (Montserrat), o la poc coneguda TIM al Pic Barbet (Canigó), però principalment és recordat per ser un dels oberturistes de la mítica TIM de l’Aeri, una escalada que es va considerar tota una proesa a la seva època.

La TIM de la Paret de l’Aeri la van assolir partint de la Plaça de Catalunya, on van accedir baixant per la canal amb vegetació que queda a l’esquerra de la paret. Van haver de dedicar 7 dies de feina al llarg de múltiples caps de setmana, fins que l’11 d’octubre de 1948 van aconseguir sortir per dalt. Els oberturistes van ser Joan Camp, Lluís Coromines, Josep Alaix, Jaume Camarasa, Francesc Gual i Tino Izquierdo, tots membres dels TIM, i ho van immortalitzar amb la famosa foto dels coixos, que va estar molts anys exposada a l’Estació Inferior de l’Aeri.

Amb 30 anys, a l’abril de 1954, en Joan va desaparèixer en companyia d’Antoni Estruch quan intentaven escalar el Cerví per l’aresta NE, on van patir unes pèssimes condicions meteorològiques i malauradament mai se’ls va trobar. En homenatge a aquests escaladors hi ha dues vies a la Roca de les Onze Hores de Sant Llorenç: la via Camp i just a la seva dreta, la via Estruch.

 

Les seves primeres ascensions són les següents:

Enllaç Data DataHidden Via Roca Zona Oberturistes

Aprofito per agrair la col·laboració de Mercè Montserrat Camp, Carles Olivella, Manel Punsola, Alfons Valls, i germans Albert i Oscar Masó. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Obrir el llistat d’escaladors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar