Inici ViesAragóRiglos Gran Diedro de Peña Rueba (Riglos)

Gran Diedro de Peña Rueba (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Gran Diedro va ser obert els dies 30 i 31 de març de 1961 per José Antonio Bescós i Rafael Montaner, sent la primera via d’escalada de Peña Rueba. La primera repetició va trigar en arribar, i no va ser fins al 1977 a càrrec de J. Vallés, A. Coscolluela, F. Orús i J. Bernal.

Al 2017 l’itinerari va ser reequipat per Juan Carlos Castaño, deixant-lo semiequipat amb bolts, amb diversos trams on ens haurem d’autoprotegir. Ens ha semblat una via ben recomanable, amb roca molt sanejada i força ràpida.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Passat Murillo de Gállego (direcció Jaca) i aproximadament als 2 km, abans d’una corba tancada a l’esquerra, prenem una pista a l’esquerra, pugem una mica i de seguida aparquem a una esplanada (enllaç a Google Maps) on caben 4 o 5 cotxes. Seguim amunt per la pista, que més endavant es converteix en un corriol. Hem de fer la mateixa aproximació que per anar a l’Espolón del Gállego però continuant una mica més a la dreta.

Material

14 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #3

Descens

Baixem pel llom en direcció a l’esquerra (sud) seguint marques verdes i fites. Hi ha un punt en que passem pel costat d’una instal·lació de ràpel que ens permet tornar a la base de la paret en 3 ràpels (45+20+30) i és l’opció ideal si a continuació volem fer una altra via del sector. Si preferim no fer cap ràpel, només hem de continuar pel camí pintat amb marques verdes i després d’un tram equipat acabem arribant a la pista per on hem aproximat.

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar