Inici ViesAragóRiglos Sin Complejos a Peña Rueba (Riglos)

Sin Complejos a Peña Rueba (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

Sin Complejos va ser equipada l’any 2022 per Sueño Vertical i és una via ideal per fer just a continuació de qualsevol altra de Peña Rueba, ja que si baixem pels 3 ràpels anem a parar a poquíssims metres de l’inici de Sin Complejos. És una via molt ràpida, amb roca excel·lent i que supera un bonic diedre al tram de dalt. És una llàstima que hi hagi una quantitat tant exagerada de xapes, ja que la línia és maca i amb menys xapes guanyaria molt més interès.

Orientació

Est. Per la tarda queda completament a l’ombra.

Aproximació

Passat Murillo de Gállego (direcció Jaca) i aproximadament als 2 km, abans d’una corba tancada a l’esquerra, prenem una pista a l’esquerra, pugem una mica i de seguida aparquem a una esplanada (enllaç a Google Maps) on caben 4 o 5 cotxes. Seguim amunt per la pista, que més endavant es converteix en un corriol. Quan ens acostem a la paret, de seguida veiem els 2 esperons característics (anomenats “Pilares rojos”) i és molt fàcil ubicar la via.

Material

16 cintes si es vol xapar tot

Descens

Baixem pel llom en direcció a l’esquerra (sud) seguint marques verdes i fites. Hi ha un punt en que passem pel costat d’una instal·lació de ràpel que ens permet tornar a la base de la paret en 3 ràpels (45+20+30) i és l’opció ideal si a continuació volem fer una altra via del sector. Si preferim no fer cap ràpel, només hem de continuar pel camí pintat amb marques verdes i després d’un tram equipat acabem arribant a la pista per on hem aproximat.

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar